Home
Projecten
Arthur nurs. school
KIO
Fin. zelfstandig
Vakantieactiviteiten
Greenshop
Earcamp
Malawi
Over ons
Nieuws
Fotoalbum
Vrijwilligerswerk
Steun ons
Documenten & Contact

 terug naar het overzicht

In Malawi is er weinig vertier voor kinderen. In hun vrije tijd komen de wat oudere meisjes soms bij elkaar om netbal te spelen en de jongens om te voetballen.  Maar meestal helpen de kinderen thuis met huishoudelijke taken, werken ze op het land of hangen gewoon wat rond.

In de zomer van 2011 hebben we samen met vrijwilligers uit BE en NL vakantieactiviteiten georganiseerd in Singo voor kinderen vanaf 6 jaar.  De kinderen (maar ook wij en de vrijwilligers) hadden de vakantie van hun leven. 4 weken lang werd er ’s middags gespeeld, gedanst, gesport en vooral heel veel plezier gemaakt!

Het was zo’n groot succes dat we dit in 2012 weer hebben georganiseerd. Dit jaar in het dorp Chindozwa, een dorp dat grenst aan Nkhata Bay. Vóór de zomer waren we hier echter al gestart met een jeugdclub, waar kinderen van de basisschool nog steeds wekelijks naartoe komen. Op de woensdagmiddag organiseren we activiteiten voor standard 1 t/m 4 en op de donderdagmiddag komen de kinderen van standard 5  t/m 7 plezier maken.