Home
Projecten
Arthur nurs. school
KIO
Fin. zelfstandig
Vakantieactiviteiten
Greenshop
Earcamp
Malawi
Over ons
Nieuws
Fotoalbum
Vrijwilligerswerk
Steun ons
Documenten & Contact

 terug naar het overzicht

Omdat kleuterscholen niet gesubsidieerd worden is er geen enkele vorm van inkomen. Dat is wel nodig om bv. de kinderen pap te kunnen geven, de leerkrachten in een salaris of beloning te voorzien en schoolbenodigdheden aan te kunnen schaffen.

Chimwemwe Malawi helpt bij het opzetten van initiatieven die zorgen voor een inkomen voor de scholen en zo voor meer financiële zelfstandigheid.
 

Halverhuring

In de Arthur nursery school in Singo is er tussen 2 klaslokalen een verwijderbare wand geplaatst. Na opening van de wand is er een grote ruimte beschikbaar (16 bij 8 meter) die verhuurd kan worden voor bv. feesten, vergaderingen etc. buiten schooltijd (middagen, weekends en vakanties). Om de hal een dag te huren betaalt men ongeveer 15 euro.

De school ligt op een goed bereikbare locatie en rondom is veel parkeermogelijkheid. 
De faciliteiten zijn basic maar voldoende: tafels, stevige stoelen en de mogelijkheid om maaltijden te laten klaarmaken.
Alles kan goed opgeborgen worden in het leerkrachtenkantoor.

Vanaf juli 2012 is de verhuur van de hal gestart.
Een lokaal comité is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de verhuur.


   
   

 

 

Kippenboerderij

De scholen van ‘Heart of joy’ helpen we tot meer financiële zelfstandigheid door de opzet van een kleinschalige kippenboerderij. Door de verkoop van de eieren kunnen inkomsten verworven worden.

 

   
   

Rondom Nkhata Bay zijn verder geen kippenboerderijen. Eieren werden vanuit Mzuzu geleverd (47km verderop). 

In maart 2012 is gestart met de bouw van het kippenhok. Begin mei 2012 was het onderkomen voor de 100 kippen klaar. Overdag kunnen de kippen vrij rondscharrelen binnen een hek, en 's nachts op stok in het nachthok.


In september 2012 zijn de kippen begonnen met eieren leggen.

De kippenboerderij wordt gerund door Innocent in samenwerking met een lokaal comité.